Hallo, welkom op de site van Novaster! Ik ben Marlies en  werk sinds 2010 in mijn praktijk Novaster als holistisch ouder/kindercoach -en psycholoog. Ik ben o.a. gespecialiseerd op het gebied van hoogsensitiviteit. 

12 jaar lang heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Hier trokken de kinderen die hoogsensitiviteit als eigenschap hebben extra mijn aandacht. Ik ervoer dat zij een andere aanpak nodig hebben. Ook zag ik vaak hun worstelingen. Het gevoel van anders te zijn. En tegelijk de wens om er gewoon bij te horen. Hier ontstond mijn liefde voor deze groep kinderen en hun ouders en volgde ik diverse opleidingen en cursussen om ze beter te kunnen begeleiden.

Naast de studie Klinische Psychologie en de PABO ben ik opgeleid in Systemisch werk; Familieopstellingen, Opvoedopstellingen en Opstellingen van het verlangen.  Daarnaast de methode Voice dialogue, Psychodrama en de Helende reis. Psychosociale en psychofysieke weerbaarheid van het schoolgaande kind (“Ho, tot hier en niet verder!!!” en Rots en water), Creatief Beeldend Coaching, Kinderen in Echtscheidingssituatie, en Oplossingsgericht Werken met kinderen en jongeren. Daarnaast geef ik yoga en meditatieles bij Hart van Yoga.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een integrale benadering waarin aandacht is voor het fysieke, emotionele, mentale en spirituele vlak.  Ik kijk naar het gehele individu en naar het familiesysteem waarin het leeft. 

Meer dan 20  jaar houd ik me intensief bezig met meditatie, energiewerk en  zelfontwikkeling.  Ook het beoefenen van diverse vormen van yoga maakt een vast onderdeel uit van mijn leven. Deze ontwikkeling maakt dat ik me steeds fijner kan afstemmen op de ouders en de kinderen vanuit realisme en beide voeten op de grond.

In mijn jarenlange ervaring geniet ik er elke keer van hoe kinderen en ouders via gesprek, spel, beweging, meditatie, verbeelding, opstellingen en creatieve werkvormen zelf tot inzicht, beweging en oplossingen komen. Elke ontmoeting is weer anders voor mij en ik verwonder mij elke keer weer hoe een ieder op eigen wijze uniek is.

Jij als ouder(s) en je kind zijn heel erg welkom in mijn praktijk en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Marlies