Hallo, welkom op de site van Novaster! Ik ben Marlies en  werk als holistisch ouder/kindercoach -en psycholoog. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van hoogsensitiviteit.

12 jaar lang heb ik als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Hier trokken de kinderen die hoogsensitiviteit als eigenschap hebben extra mijn aandacht. Ik ervaarde dat zij een andere aanpak nodig hebben. Ook zag ik vaak hun worstelingen. Het gevoel van anders te zijn. En tegelijk de wens om er gewoon bij te horen. Hier ontstond mijn liefde voor deze groep kinderen en hun ouders en volgde ik diverse opleidingen en cursussen om ze beter te kunnen begeleiden.

Ik ben opgeleid in Systemisch werk; Familieopstellingen en Opvoedopstellingen, Opstellingen van het verlangen, De Helende reis,  en daarnaast de methode Voice dialogue en Psychodrama. Tevens ben ik opgeleid in  psychosociale en psychofysieke weerbaarheid van het schoolgaande kind (“Ho, tot hier en niet verder!!!” en Rots en water), Creatief Beeldend Coaching en Oplossingsgericht Werken met kinderen en jongeren.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een integratieve benadering waarin aandacht is voor het fysieke, emotionele, mentale en spirituele vlak.  Ik kijk naar het gehele individu en naar  het systeem waarin het leeft. Voor het kind  is deel van het systeem zowel de ouder als de onderwijzer.

Sinds 20 jaar houd ik me intensief bezig met meditatie, energiewerk en  zelfontwikkeling.  Ik ben Light Body docent, meditatielerares en gecertificeerd level 4  Spring Forest Qigong healer. Deze ontwikkeling maakt dat ik me steeds fijner kan afstemmen op de ouders en de kinderen.

In mijn jarenlange ervaring geniet ik er elke keer van hoe kinderen en ouders via gesprek, spel, verbeelding, meditatie, visualisatie, opstellingen en creatieve werkvormen zelf tot inzicht, beweging en oplossingen komen. Mijn eigen sensitiviteit gebruik ik als kwaliteit om zowel de kinderen als hun ouders te begrijpen en op ze af te stemmen.

Naast het werken binnen praktijk Novaster werk ik met ouders die een sprong willen maken in hun spirituele groei en op een dieper nivo vanuit hun hart willen leven en opvoeden. Dit werk doe ik vanuit mijn praktijk Jouw Stralende Hart. Wil je hier meer over weten dan kun je kijken op: www.jouwstralendehart.nl

Jij als ouder(s) en je kind zijn heel erg welkom in mijn praktijk en ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!

Hartegroet,
Marlies